ekloges1

ΕΚΛΟΓΕΣ 20ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου

Δικηγόρου Καρδίτσας,

Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας

 Πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πολιτικός σχηματισμός που θα αναδείξει η βούληση των Ελλήνων στις προσεχείς εκλογές, ο διάδοχος της πιο τυχοδιωκτικής Κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο, έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο.

Το Μνημόνιο 3 που έφερε η… Πρώτη Φορά Αριστερά δεσμεύει ασφυκτικά την επόμενη κυβέρνηση (ή συγκυβέρνηση), περιορίζοντας τις επιλογές της. Ο νικητής της 20ης Σεπτέμβρη θα βρεθεί στην εξουσία στη χειρότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, καλούμενος να διαχειριστεί περισσότερο παρά να κυβερνήσει. Να επιβάλει επώδυνα μέτρα στην κοινωνία και παράλληλα να βρει τρόπους να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η καταστροφική 8μηνη αριστερή διακυβέρνηση.

Στην προσπάθεια αυτή, σε ένα δρόμο στρωμένο με αγκάθια, η χώρα χρειάζεται μια δυναμική πολιτική οντότητα και μια προσωπικότητα με κύρος, εμπειρία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που εξέλειπαν από τον κ. Τσίπρα, τους συνεργάτες του και τις συνιστώσες του.

Μια παράταξη με συνοχή, που ξέρει να αποφεύγει τους σκοπέλους που δεν μπόρεσε να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ (και πάνω στους οποίους συνετρίβη). Οι ολέθριοι χειρισμοί της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης μας έφτασαν στον πάτο και είναι σαφές πως ο κ.Τσίπρας δεν είναι ικανός να υλοποιήσει με αποτελεσματικότητα ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Προς αυτό τον σκοπό, χρειάζεται ένας πολιτικός σχηματισμός με ξεκάθαρες αρχές, αξίες και πολιτικές, χωρίς «δημιουργικές ασάφειες» και κοστοβόρες πολιτικές ακροβασίες.

Το ιστορικό αντίβαρο απέναντι στον πολιτικό λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, ήταν πάντα ο χώρος της Κεντροδεξιάς.

Απέναντι στην απουσία αφηγήματος που χαρακτηρίζει τον άνευ ιδεολογικής ταυτότητας ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία κινείται σε αυτή την αναμέτρηση με μια ξεκάθαρη στρατηγική. Να κατακτήσει την πρωτιά -χωρίς να νοιάζεται για τη διαφορά στα ποσοστά- και στη συνέχεια να συγκροτήσει ένα ευρύ μέτωπο διακυβέρνησης της χώρας, συσπειρώνοντας ταυτόχρονα τις πραγματικά υγιείς και γόνιμες δυνάμεις της. Εκείνες δηλαδή που πιστεύουν στην ανάγκη διασφάλισης της παρουσίας μας στην Ευρώπη, αποκρούοντας τον παραλίγο μοιραίο αντιευρωπαϊσμό του προκατόχου της.

Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κουρασμένος για να ανεχτεί κι άλλα ψέματα και ανεδαφικές υποσχέσεις (βλ.πρόγραμμα Θεσσαλονίκης). Ψάχνει ειλικρίνεια, ρεαλισμό και μια αχτίδα αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον του.

Αρχηγός «όλων των Ελλήνων»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την πολιτική του στάση, απέδειξε πως μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τις τύχες όχι μόνο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και τα μειράκια της πολιτικής που για μήνες έπαιζαν με τις τύχες της χώρας σε υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις», το πολιτικό σκηνικό και η πραγματικότητα του μνημονίου απαιτούν μια ισχυρή προσωπικότητα με διαδρομή στο χώρο, που θα κοιτάξει τα προβλήματα κατάματα, μακριά από χρεοκοπημένες ιδεοληψίες.

Αυτές οι αρετές συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα και το πολιτικό του θάρρος, συνθέτουν το προφίλ ενός ιδανικού πρωθυπουργού. Ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα.

Έχει τις δυνατότητες να πετύχει την ευρεία συναίνεση της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου για τη δημιουργία μιας «κυβέρνησης όλων των Ελλήνων», που μέσα από τη συνεννόηση, τη σύνθεση και τη συνεργασία θα προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές.

Διαθέτει επίσης το… στομάχι προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς που θα προκληθούν στην κοινωνία από τα σκληρά μέτρα του αριστερού μνημονίου, χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του (βλ.Τσίπρας, αντιμνημονιακή προεκλογική στρατηγική και «αριστερή» εφαρμογή του προγράμματος).

Η Ελλάδα Μπροστά

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλει από όλους μας, τους Έλληνες, τους ψηφοφόρους, σύνεση και λογική μπροστά στην κάλπη.

Η 21η Σεπτεμβρίου πρέπει να ξημερώσει με σταθερότητα, αλήθειες, προοπτική και υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς και ουτοπικές διακηρύξεις.

Γιατί η Ελλάδα οφείλει, πληγωμένη αλλά μαχητική, να πηγαίνει πάντα μπροστά.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *