gravata4-660x413

Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου

Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας

 

 

Στην επικοινωνιακή επίθεση των τελευταίων ημερών του ΣΥΡΙΖΑ θα ταίριαζαν τα λόγια του Γκαίτε, «όταν οι ιδέες αποτυγχάνουν, οι λέξεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες». Προσπαθούν να πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τη μοναδική αλήθεια περί του αγροτικού ζητήματος, υπονοώντας πως το κυβερνών κόμμα είναι υπεράνω κριτικής και πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

Κατηγορούν τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές, που σημειωτέο ποτέ δεν ασκήθηκαν στην Ελλάδα, ως τη ρίζα όλων των δεινών, αλλά ξεχνούν να αναφέρουν ότι η κυβέρνησή τους κινείται σήμερα με μοναδικό στόχο την αύξηση της κομματικής πελατείας και το διορισμό φίλων, συγγενών και ερωτικών συντρόφων, ενώ από την άλλη ψηφίζει και εφαρμόζει σκληρότατα μέτρα χωρίς να απαιτούνται από τους θεσμούς.

Στα λόγια κατηγορούν τις ευρωπαϊκές πρακτικές που υιοθετήθηκαν από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ και μετά (όπως την Κεντρική Αγροτική Πολιτική), υποστηρίζοντας πως οδήγησαν στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, αλλά στην πράξη, ως κυβέρνηση, με την ανικανότητά τους (φορολογικό) και τις ιδεοληψίες τους (Αχελώος), δίνουν την χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα οδηγώντας βίαια χιλιάδες μικρούς αγρότες στην έξοδο από το επάγγελμα και στη φτωχοποίησή τους.

Για να τεκμηριώσουν μάλιστα την υποκρισία τους και να στοιχειοθετήσουν υπόθεση εναντίον των «προηγούμενων», παραθέτουν αριθμούς, στατιστικά στοιχεία, πίνακες.

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν οι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα νούμερα, είναι η αγωνιώδης τους προσπάθεια για αποποίηση ευθυνών, που χαρακτηρίζει όλη τη μέχρι τώρα τους θητεία. Επιδιώκουν να εδραιώσουν επικοινωνιακά το τεκμήριο της αθωότητας με μια λογική… παράλογη. «Οι άλλοι, ΟΙ ΚΑΚΟΙ το ξεκίνησαν, εμείς δε θέλουμε να το συνεχίσουμε αλλά θα το κάνουμε γιατί δε μας άφησαν άλλη επιλογή και επειδή είμαστε στην πλευρά των ΚΑΛΩΝ, νομιμοποιούμαστε να ολοκληρώσουμε το έγκλημα».

Ποντάρουν στη μανιχαϊστική λογική της διαρκούς σύγκρουσης μεταξύ δύο αντίθετων δυνάμεων, του άσπρου και του μαύρου, του καλού και του κακού, θεωρώντας αυθαίρετα εαυτούς στην παραπάνω διαμάχη το λευκό. Καταφεύγουν στη διχαστική ρητορική και στην επιχειρηματολογία του «διεφθαρμένου παλιού» προκειμένου να προκαλέσουν αντιπερισπασμό, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τις δικές τους ευθύνες και τις -βαθιά μνημονιακές- πολιτικές τους επιλογές.

Δε συνειδητοποιούν όμως ότι το παρελθόν δε μπορεί να παράσχει άλλοθι αθωότητας, όταν το παρόν είναι τόσο κραυγαλέα αδυσώπητο. Αν αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληψίες τους, θα δουν πως σε διάστημα ενός χρόνου κατάφεραν να έχουν όλη την κοινωνία στους δρόμους και απέναντί τους. Αντί να δουν στα μάτια της κοινωνίας την αγωνία και την οργή, αυτοί, αποκομμένοι από το περιβάλλον τους, κλεισμένοι στο τετράγωνο πέριξ της πλατείας Συντάγματος, νοιάζονται για το αν διαδηλώνουμε για πρώτη φορά, για το αν φοράμε γούνες ή γραβάτες και για το αν στα χέρια μας κρατάμε πούρα ή τσάπα.  Η πραγματικότητα έχει αρχίσει να φανερώνει σιγά-σιγά τη γύμνια της σημερινής κυβέρνησης. Το παραμύθι του ηθικού πλεονεκτήματος της «αριστεράς» έχει προ πολλού αρχίσει να ξεθωριάζει και δε θα έχει happy end για όσους συνεχίζουν να το πουλάνε ακόμη.

ΥΓ: Κάθε πρόταση που κατατίθεται προς όφελος της Καρδίτσας μάς βρίσκει σύμφωνους, διατεθειμένους για δημόσιο διάλογο (έστω κι αν έχετε πάψει προ πολλού να συμμετέχετε) και ανάληψη δράσης ακόμα κι αν ο πήχης μπαίνει εξ αρχής πολύ χαμηλά. Βάλ’ τε ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ζωή μας σ’ αυτήν την πόλη κι εμείς θα σας δώσουμε τα εύσημα. Πολιτικές αντιπαλότητες και μικρότητες δε χωράνε όταν μιλάμε για το κοινό καλό και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *