nousios-agorastos

Κώστας Αγοραστός: «8 years challenge»

Ήμουν ένας ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν χθες στο Βόλο για τη στήριξη-ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήταν μια συγκέντρωση με παλμό που οι ομιλίες όλων πλημμύρισαν την αίθουσα με ελπίδα και όραμα. Ελπίδα για την επόμενη μέρα με τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όραμα για την 3η θητεία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Με τούτη την ανάρτηση θα ήθελα να πω λίγες κουβέντες τόσο για την ομιλία του Κώστα Αγοραστού αλλά και να γράψω κάποιες σκέψεις για τον άνθρωπο Κώστα Αγοραστό. Και θέλω να μιλήσω ειλικρινά, αν δεν ήμουν φίλος και συνεργάτης του Κώστα Αγοραστού από το 2010, αν ήμουν ένας απλός φίλος της Νέας Δημοκρατίας που πήγα απλά για ν’ ακούσω τον μελλοντικό πρωθυπουργό, θα έλεγα ευθαρσώς πως η ομιλία του Αγοραστού με «κούρασε». Και πώς να μην κουράσει ο Αγοραστός στην ομιλία του όταν, στα 8 χρόνια θητείας του, έχει να επιδείξει 7000 (ναι καλά διαβάζετε!!!) έργα μικρά και μεγάλα. Πώς να μην «κουράσει» ο Αγοραστός όταν για όλα αυτά τα έργα έχει ασχοληθεί προσωπικά, με χιλιάδες εργατοώρες, χιλιάδες χιλιόμετρα, χιλιάδες συναντήσεις για την διεκδίκησή τους. Πώς να επιλέξει κάποια απ’ αυτά για να μην «κουράσει», όταν όλα αυτά τα έργα είναι δημιουργήματά του, είναι «παιδιά» του

Βγήκαν κάποιοι κακοπροαίρετοι σήμερα και είπαν πως ο Αγοραστός ανέφερε έργα που έγιναν με το ΕΣΠΑ. Ας τους πει κάποιος πως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Και για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται δουλειά κύριοι, αλλιώς θα το πετύχαιναν κι άλλες περιφέρειες. Καλές οι κριτικές και πάντα τις αποδεχτήκαμε και απαντήσαμε με επιχειρήματα, αλλά κακά τα ψέμματα αγαπητοί μου φίλοι. Ο Κώστας Αγοραστός είναι ο Περιφερειάρχης των έργων, ο άνθρωπος που έβγαλε τη Θεσσαλία από την απομόνωση, ο άνθρωπος που άλλαξε τη Θεσσαλία σε επίπεδο έργων, στην υγεία, στην παιδεία, στη γεωργία, στον αθλητισμό, στις υποδομές, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στο περιβάλλον. Έργα που ακόμα και ο πιο κακόπστος κριτής με μια μικρή βόλτα στη Θεσσαλία θα μπορέσει να το διαπιστώσει. «8 years challenge” λοιπόν για να δούμε πως ήταν η Θεσσαλία το 2011 και πως είναι σήμερα.

Έχω να πω όμως και δυο λόγια για τον άνθρωπο Κώστα Αγοραστό. Κάποιοι λένε πως είχε τις πόρτες του κλειστές και πως για να τον συναντήσεις στο γραφείο του έπρεπε να μπεις σε λίστα αναμονής. Υπενθυμίζω πως ο Κώστας Αγοραστός είναι πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, ο Περιφερειάρχης δηλαδή που εκπροσωπεί τις Περιφέρειες της Ελλάδος απέναντι σε όλους τους θεσμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Τον έχω δει να επιστρέφει από τις Βρυξέλλες στις 11 το βράδυ και στις 3 το πρωί να βρίσκεται στις πλημμύρες στη Δ.Ε. Σελλάνων. Πάντα δίπλα σε αυτούς που τον είχαν ανάγκη. Και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί στο γραφείο του για να σχεδιάσει με τις υπηρεσίες τη λύση του προβλήματος ώστε να μην ξανασυμβεί. Στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αναφέρθηκε με στόμφο πως με τη στήριξη του Κυριάκου, έπεσε η μάσκα του Αγοραστού πως είναι υπερκομματικός. Οποία θυμηδία!!! Ε ναι λοιπόν, ο Αγοραστός είναι Νεοδημοκράτης, αλλά απέναντι στους πολίτες δεν υπήρξε καν υπερκομματικός επειδή ήταν απλά ακομμάτιστος, Όταν η Ρεντίνα δεν έχει Κέντρο Υγείας, όταν στο δρόμο Δέλτα-Παλαμά ή Καρδίτσα-Δέλτα σκοτώνονται άνθρωποι, δεν κοίταξε ποτέ ποιος ψηφίζει τι ή αν ο Δήμαρχος είναι δεξιός ή αριστερός. «Τα προβλήματα του κόσμου δεν έχουν χρώμα, δεν είναι ούτε μπλέ, ούτε πράσινα, ούτε ροζ», είπε πολύ σωστά χθες.
Σίγουρα κάποια πράγματα θα έπρεπε να γίνουν καλύτερα ή με γρηγορότερους ρυθμούς, αλλά ο Κώστας Αγοραστός δεν σταμάτησε στιγμή να διεκδικεί απέναντι σ’ ένα κράτος με αγκυλώσεις και εξόχως αρνητικό στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Σίγουρα κάποιοι συνεργάτες του απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά ευθύνη φέρουμε κι εμείς οι ψηφοφόροι

Η χθεσινή ομιλία του Κώστα Αγοραστού, με γέμισε με περηφάνια και προσδοκίες. Περηφάνια για τα 8 χρόνια που προσπαθούσα κι αγωνιούσα μαζί του και προσδοκία για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *